Home Sivil Havacılık Dünyanın en yüksek üç havalimanı hangi ülkede?

Dünyanın en yüksek üç havalimanı hangi ülkede?

0
Daocheng Yading Havaalanı, deniz seviyesinden 4411 metre yükseklikte dünyanın en yüksek havaalanı

Çoğumuzun aklına Nepal gelebilir ama dünyanın en yüksek havalimanları çoğunlukla Çin’de bulunuyor. Bu havalimanları yaklaşık 4000 metre ve daha yüksek rakımlarda yaşayan topluluklara uzun mesafeli bir ulaşım hizmeti sunuyor. Aksi durumda, bölgenin yapısı bir yerden diğerine geçmeyi imkansız olmasa da hayli zorlaştırır. 

Dünyanın en yüksek havaalanı Çin’in Daocheng Yading havaalanı. Eylül 2013’te açılışı yapılan tesis, ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinde 4411 metre yükseklikte inşa edildi. Havaalanının 4200 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde tek pisti ve 5000 metrekarelik terminali bulunuyor. Yüksek irtifası nedeniyle pilotlar kalkış ve inişlerde özel prosedürleri takip ediyor ve yolcuların uçmadan önce ortama alışmaları gerekiyor. 

Dünyanın en yüksek havaalanları arasında ikinci sırada, Tibet bölgesinde 4334 metre yükseklikte yer alan, saniyede 30 metreye varan sabit rüzgara maruz kalan ve -20 dereceye kadar düşen sıcaklıklara sahip Changdu Bangda Havaalanı yer alıyor. 

Üçünci sırada yine Çin’in özerk bölgesi Tibet’te yer alan 4300 metre yükseklikteki Rikaze Dingri Havaalanı yer alıyor.

Facebook ile Yorum Yapın

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.