Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu; “Havacılık Altyapısının” gelişimi öngörüsü ile başlattığı, havacılık sektörünün çok yönlü teorik ve uygulamalı etkin bir eğitime duyduğu gereksinim kapsamındaki çalışmalarını, Kuzey Kıbrıs’ta en baştan beri farklılık içeren yaklaşımını daha ileriye götürecek yeni projelerinin desteği ile bütünleştirmeye devam ediyor.
GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Ceren Ulusoy, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında; Kuzey Kıbrıs’ta nitelikli havacılık eğitimi ile ilgili olarak çeşitli sorulara yanıt verdi. Ulusoy; uçuş eğitimi dahil küresel havacılık alanında, özgün havacılık programları ile çok boyutlu, etkin ve sürekli gelişime açık bir “Eğitim ve Öğretim” hizmeti vererek, havacılık sektörünün başta pilot ve sektörel hizmetler personeli ihtiyacının giderilmesini amaçladıklarını söyledi.
HAVACILIK EĞİTİMİ, YÜKSEK DİKKAT YANINDA “STRATEJİK İŞBİRLİĞİ” VE “EŞGÜDÜMLÜ PAYLAŞIM” GEREKTİRİYOR
Girne Amerikan Üniversitesi’nin; Devlet, üniversite ve havacılık sektörü arasında küresel düzeyde “Stratejik İşbirliği” ve “Eşgüdümlü Paylaşım” ile çok boyutlu ve çok kültürlü oluşturduğu platformun “Sinerjisi” ile hareket ettiğine dikkat çeken Yrd.Doç.Dr. Ceren Ulusoy, “Sürecin getirdiği tecrübesinin yanında, üç kıtayı kapsayan uluslararası kimliği ve çok kültürlü boyutunun kazandırdığı göreceli avantajlı duruşu ile örtüşen çok boyutlu bir eğitim ve öğretim ortamı yanında, eğitim dilinin İngilizce olması da, GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu’nun kendine özgü programının avantajlarıdır.”dedi.
Önümüzdeki gelecek 50 yılın yükselen meslek grupları arasında gösterilen havacılığın tüm kollarına Dünya’nın tepkisinin, yoğunlukla üniversiteler üzerinden de olacağına vurgu yapan GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ceren Ulusoy ; “Artan sosyo-ekonomik faaliyetlerden dolayı artık küresel bir pazar haline dönüşmüş hava taşımacılığının gereksinim duyduğu personelin yetiştirilmesi, bir sorumluluk olarak yine küresel yüksek eğitim kurumlarından beklenmektedir. Kontenjanlarımız tamamen doluyor. GAÜ Havacılık Yüksekokulu`nda 3 tane bölüm var. Biri Pilotaj ki bu nitelikli, havacılığı tutku haline getirmiş pilotları yetiştireceğimiz bölümümüz. Bir diğeri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü’dür. Yelpazede yeralan 3.üncü bölümümüz ise; Kabin Hizmetleri görevlerine talip öğrencilerimizin eğitim gördüğü bölümdür. Öğrencilerimiz ile birebir eğitim yapacak olanaklara sahibiz. Havacılık eğitimi ‘yüksek dikkate’ gereksinim duyar, bu anlamda öğrencimizin bize, bizim öğrencimize odaklanmamız için gerekli ortama sahibiz. ” şeklinde konuştu.
KALABALIKLAR ARASINDAN SIYRILACAĞIZ VE DAHA YÜKSEĞE ÇIKACAĞIZ
GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu Öğrencileri’nin en büyük avantajının; Eğitim dillerinin İngilizce olmasına işaret eden Ulusoy, “Programlarımızın tamamı İngilizce’dir. Bu çok önemli, çünkü muadillerimizin çoğunda eğitim dili Türkçe’dir ki, bana göre bu; bir havacılık öğrencisi için önemli zaman kayıplarını da beraberinde getirmektedir. Küresel havacılıkta tek bir dil vardır, o da İngilizce’dir. Tüm ayaklar onun üzerine de kurulmalıdır. GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu’muz, sektörde oyuna girdikçe farkını gösterecek, ve mezun olan her öğrencisi ile, kalabalıklar arasından daha yükseğe tırmanışını sürdürecektir.” dedi.