Pazar, Mayıs 5, 2024
Ana SayfaSivil HavacılıkPatronculuk Oynamam!

Patronculuk Oynamam!

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Borajet’in patronu Sezgin Baran Korkmaz,  dün Number1 Türk FM’de Kadir Çetin’in konuğuydu.

Çetin’e konuşan Korkmaz,” Borajet’i Satanlar Sahtekarlık Yaptı, Borajet iflas etmedi. Teknik olarak 2007’de iflas eden bir şirketi bize sahtekarlık yaparak sattılar. 10 tane uçağın 6 tanesi kullanamaz halde. Adamlara bilet satmışlar, uçaklar kullanılamaz olduğu halde.” ifadesini kullanarak şunları söyledi.

Patronculuk Oynamam!

“Kars’tan Kadıköy’e geldim. İyi ki fakir bir aileye doğmuşum. Bu zamanlara mücadeleyle geldim. Çok şükür geldiğim yeri unutmadım. Çünkü insanların zenginleştikçe yalnızlaştığını gördüm.

Öncelikle şansınız olmalı. Şans size gelmiyor siz o kapıya geldiğinde yapışacaksınız. Ve ne yaparsanız yapın iyi niyetle yapın. Ben de bu şekilde geldim. Şimdi çalışanlarıma sorun, kimse patronculuk oynamıyor. Ben çalışanlarımla ekip arkadaşı gibi takılıyorum. Hedefimiz ülke ekonomisine istihdam sağlamak, gençlere destek sağlamak. Ben daha çok memleketini bırakıp İstanbul’a göç eden gençlere yardım etmeyi tercih ediyorum.
Oğlum 5 Yaşından Beri Simit Satıyor!
Kars’ta yaşadım. O topraklar bana saygıyı, birlikte yaşamayı, paylaşmayı öğretti. İstanbul bana savaşmayı ve güçlü olmayı öğretti. İstanbul’da akrabalarım Salı pazarında çalışıyordu. Ben de onlarla bekar evinde kalıyordum. Onların tezgahı vardı. Benim tezgahım yoktu. Gün sonunda en çok parayı ben kazanıyor olurdum. Çünkü ben kimin limon alacağını bilirdim.
Poşetlerini eve taşırdım.
Bir dönercide çalışıyordum. Sabri amca vardı. Bulaşıkları yıkıyordum. Boyum yetmediği için altına tabure koydular. Ben tabakta kalan dönerleri yiye yiye kilo aldım sonunda. Hepsini yiyemediğim için de çöpe atıyordum. Sabri Amca günah ziyan oluyor derdi. Ben de gün sonunda kalan o dönerleri ekmek arasına koyar pazarda satardım. Bir gün Sabri amca yakaladı beni ne yapıyorsun diye. Kovdu beni işten ama ben kazanacağımı kazandım tabii. Yaz tatili de bitti döneceğim evime. Ama paramı vermez diye korktum. Gittim dükkana  -13 yaşındayım- bana kilotlu çorap almış, dedim bu ne? Senin yaşın küçük bankaya koyamayız bu parayı deyip çorabı giydirdi bana parayı da içine koydu. Kars’a gidene kadar parayı çıkarma eve gidince de annene ver dedi. Şimdi Sabri abi benim şirketimden emekli, oğlu bende çalışıyor, torununa da burs veriyorum.
Oğluma ben 5 yaşından itibaren oğluma Maslak’ta tezgah açtım.
Oradaki plazadakiler tanır oğlumu.  O oradan kazandığı parayı kumbarasına koyar. Biz yazın tatile değil, herkes kazandığı parayı alır, Antep’e gider orda çadır kentleri ziyaret ederiz. O da kazandığı parayla atıyorum 600 liralık çocuklara çikolata alıyor. Çocuklar bu yaşlarda ancak paylaşmayı öğrenir. Ben de oğlumu şımarık yetiştirmek istemediğim için yapıyorum.
Borajet’i Satanlar Sahtekarlık Yaptı!
Borajet iflas etmedi. Teknik olarak 2007’de iflas eden bir şirketi bize sahtekarlık yaparak sattılar. 10 tane uçağın 6 tanesi kullanamaz halde. Adamlara bilet satmışlar, uçaklar kullanılamaz olduğu halde.
Biz THY’nin kapısını çaldık, dedik ki bizim şu kadar yolcularımız var bunları siz uçurun. 
Biz bu şirketi 29 Aralık’ta aldık. Bir şartla aldık, bilanço dışında ne çıkarsa sorumlusu sizsiniz dedik. Tamam dediler. Ama sahtekar çıktılar, sahte bilançoyla.
Borajet olarak, biz uçak siparişi verdik. Bize Şubat 2018’de ulaştıracaklar.
Sabiha Gökçen’den Ankara’ya uçacağım Borajet’le,  9’da toplantım var, 7 uçağıyla gideceğim. 1 saat rötar var. İnsanlar THY, Pegasus niye uçuyor dediler. Ben de Borajet’in sahibiyim dedim bu sefer yolcular bana bağırmaya başladılar. Dedim siz de uçurun. Uçtuk, meğerse Pegasus da geri dönüm ben de mikrofonu aldım elime dedim ki ne oldu bak uçalım diyordunuz? Sonra İstanbul’a geri döndük.
Kars’ta 4 tane okul yaptıracağım bu yıl. Basketbol sahası kuracağım bir de. Çocuklar toz toprak içinde kalmasın, boyları uzasın.
İşsizlik var evet ama insanoğlu bahane üretmek isterse çok güzel yaratır. Her şeyin başlangıcı cesaret ve ümit etmek. Girişimci bir ruha sahip olmak gerekir.
İş adamı Yalçın Ayaslı’ya ait Borajet’in yüzde 100 hissenin tamamını alan SBK Holding, ABD merkezli Washakie Renewable Energy, Noil Energy Group ve bu grupların Türkiye’deki yöneticisi olarak da faaliyet gösteriyor.
Facebook ile Yorum Yapın

Diğer Haberler

Uzay çöpleri 60 yıllık tarihiyle şaşırtıyor!

Uzay şimdilik henüz gizemini koruyan bir şey olsa da alçak uzay olarak kabul edilen dünya görüngesi bugün erişim alanımız dahilinde. Uydular, uzay araçları, uzay...

Bilal Sarı: Tiger Meet 2015’den Kalanlar

NATO’ya bağlı ülkelerin hava kuvvetlerine mensup “kaplan filo”lar her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğinde bir araya geliyorlar. 2015 yılında ev sahipliği sırası Türk...

Benzer Haberler

Çin tarihinin en uzun tarifeli uçuşu başlıyor

Yeni rotadaki uçuşlar ilk etapta salı ve cumartesi günleri yapılacakÇin, Meksika'ya gidecek yeni seferiyle...

Boeing tedarikçisini 737 Max’in kusurlarını görmezden gelmekle suçlayan ihbarcı hayatını kaybetti

Şirketini 737 MAX'ın üretimindeki kusurları görmezden gelmekle suçlayan Boeing tedarikçisi Spirit AeroSystems'in eski kalite...

Pegasus BolBollulara, “Seçili Yurt Dışı Uçuşları %40 İndirimli!”

3-5 Mayıs tarihleri arasında alacağın, 13 Mayıs - 9 Haziran 2024 tarihleri arasında yapacağın...

“Havacılığa Dair Kareler” Fotoğraf Sergisi Antalya Havalimanı’nda

“Havacılığa Dair Kareler” temalı VatanJet 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergilemeye değer görülen...

Uçak motoru kiralama pazarı hızla büyüyor ve fiyatlar artıyor

Havacılık piyasası istihbaratı ve danışmanlık firması IBA tarafından yapılan son analiz, motor kiralama fiyatlarının...

IATA’ya göre küresel yolcu talebi Mart ayında %13,8 arttı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Mart 2024 için küresel yolcu talebinde önemli bir artış...

Lufthansa ilk çeyrekte net zararını 1,6 kat artırdı

Deutsche Lufthansa AG, hem grubun çeşitli yapısal bölümlerinde hem de ortakları arasındaki grevler nedeniyle...

KLM mürettebatı havayolu markalı spor ayakkabılarıyla uçabilecek

Hollandalı havayolu KLM, üniforma sıkıcılığını  bir nebze azaltmak ve çalışanların moralini yükseltmeye  katkıda bulunmak...