Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 10 ilde havalimanı yapılacağını duyurarak, “Her 100 kilometrede bir havalimanı projesi” kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ancak havalimanı yapılacak 10 il arasında Bolu yer almıyor.
Her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamında 7 yeni havalimanı daha inşa edilecek. Yeni Şafak’ta yer alan habere göre üçü ortak olmak üzere 10 ili uçuracak olan havalimanları Yozgat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Niğde-Aksaray, Karaman, İzmir Çeşme Alaçatı ve Batı Antalya’da yapılacak. Bolu’da sık sık yapılacağı gündeme gelen havalimanı ise Bakanlığın listesinde maalesef yok.
Yurt içinde havayolunu kullanan vatandaşların ve yabancı konukların yüzde 90’ı karayoluyla 100 kilometre yol alarak herhangi bir havalimanına erişebiliyor. 2023’te havayolunu yurt içinde kullanan her birey, 100 kilometre mesafe katettikten sonra herhangi bir havalimanına ulaşabilecek.Yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli ve ilk etabı 2018’in ilk çeyreğinde devreye girecek İstanbul yeni havalimanı, Türkiye’yi dünyanın en önemli transit merkezlerinden biri haline getirecek. Projenin tamamlanmasıyla Türkiye’nin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açılacak.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek Bolu’ya geldiğinde merkeze stol tipi ve Abant Tabiat Parkı mevkisine ise küçük uçakların inerek park yapabileceği 2 havalimanı projesi üzerinde çalıştıklarını bildirmişti. Coşkunyürek Bolu ziyaretinde, “Hava parkı olarak kullanabileceğimiz Abant üzerindeki karayollarına ait bir yerimizi pist yapıp özelikle küçük uçakların inip kalkabileceği veya park edilebileceği bir yer de planlarımız dahilinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bakanlık olarak Bolu merkezde yapacağımız stol tipi havalimanı ile Abant’ta yapacağımız ve küçük uçakların ineceği hava park alanı ile Bolu’muza 2 tane havalimanı yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Coşkunyürek’in net ifadelerine karşılık Bakanlığın havalimanı yapılacak olan iller sıralamasında Bolu’nun adı yer almıyor.