Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Ana SayfaSivil HavacılıkIATA: "Eylül-2022 yolcu talebi yükselişini sürdürdü"

IATA: “Eylül-2022 yolcu talebi yükselişini sürdürdü”

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), hava yolculuğundaki toparlanmanın sürdüğünü gösteren Eylül 2022 yolcu verilerini açıkladı.

Eylül 2022’deki toplam trafik Eylül 2021’e kıyasla %57,0 arttı. Küresel olarak trafik şu anda Eylül 2019 seviyelerinin %73,8’inde.

Eylül 2022 için iç trafik bir önceki yıla göre %6,9 arttı. Toplam Eylül 2022 iç trafik, Eylül 2019 seviyesinin %81’i seviyesindeydi.

Uluslararası trafik Eylül 2021’e göre %122,2 arttı. Eylül 2022 uluslararası RPK’ler Eylül 2019 seviyelerinin %69,9’una ulaştı. Tüm pazarlar, Asya-Pasifik liderliğinde güçlü bir büyümeye işaret ediyor.

“ Ekonomik ve jeopolitik belirsizliklere rağmen hava taşımacılığına olan talep toparlanmaya devam ediyor. Aykırı değer, sınırları büyük ölçüde kapalı tutan ve Eylül ayında bir önceki yıla göre %46.4 düşüşle iç pazarı için talepte hız treni yaratan sıfır COVID stratejisi arayışıyla Çin’dir. Bu, Çin’in iç karartıcı performansına rağmen uluslararası trafikte bir önceki yıla göre %464.8’lik bir artış kaydeden Asya-Pasifik’in geri kalanıyla keskin bir tezat oluşturuyor ” dedi.

Uluslararası Yolcu Pazarları

Asya-Pasifik havayolları , Eylül trafiğinde Eylül 2021’e kıyasla %464.8 artış gördü ve bu bölgeler arasında yıldan yıla en güçlü oran. Kapasite %165,3 arttı ve yük faktörü 41,5 puan artarak %78,3 oldu.

Avrupalı ​​taşıyıcıların Eylül trafiği, Eylül 2021’e göre %78,3 arttı. Kapasite %43.8 arttı ve yük faktörü, bölgeler arasında ikinci en yüksek seviye olan 16,3 puan artarak %84,1’e yükseldi.

Orta Doğu havayolları Eylül ayında 2021 Eylül ayına göre %149,7 trafik artışı kaydetti. Eylül kapasitesi bir önceki yıla göre %63,5 arttı ve doluluk faktörü 27,6 puan artarak %80,0 oldu.

Kuzey Amerika taşıyıcıları , 2021 dönemine kıyasla Eylül ayında % 128,9 trafik artışı yaşadı. Kapasite %63,0 arttı ve doluluk faktörü 24,6 puan artarak %85,4’e ulaştı.

Latin Amerika havayollarının Eylül trafiği 2021’in aynı ayına göre %99,4 arttı. Eylül kapasitesi %73,7 arttı ve doluluk faktörü 10,8 puan artarak %83,5’e yükseldi.

Afrika havayolları Eylül ayı ücret tarifelerinde bir yıl öncesine göre %90,5 artış gördü. Eylül 2022’de kapasite %47,2 arttı ve doluluk faktörü 16.7 puan artarak %73,6’ya yükseldi ve bölgeler arasındaki en düşük seviye oldu.

ABD iç trafiği Eylül ayında 2021 Eylül ayına kıyasla %16,8 artarak Eylül 2019 seviyesinin %0,4 üzerine çıktı. %85,4’lük doluluk oranı iç piyasalarda en yüksek oldu.

Konuya ilişkin konuşan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) CEO’su Willie Walsh, “ Ekonomik ve jeopolitik belirsizliklere rağmen hava taşımacılığına olan talep toparlanmaya devam ediyor. Aykırı değer, sınırları büyük ölçüde kapalı tutan ve Eylül ayında bir önceki yıla göre %46.4 düşüşle iç pazarı için talepte hız treni yaratan sıfır COVID stratejisi arayışıyla Çin’dir. Bu, Çin’in iç karartıcı performansına rağmen uluslararası trafikte bir önceki yıla göre %464.8’lik bir artış kaydeden Asya-Pasifik’in geri kalanıyla keskin bir tezat oluşturuyor. Güçlü talep, endüstrinin çok yüksek yakıt fiyatlarıyla başa çıkmasına yardımcı oluyor. Bu talebi uzun vadede desteklemek için gezginlerin bize söylediklerine dikkat etmemiz gerekiyor. Yaklaşık üç yıllık pandemik seyahat karmaşıklığından sonra, IATA’nın 2022 Küresel Yolcu Anketi(GPS), turistlerin sadelik ve konfor istediğini gösteriyor. Bu, havayolları için olduğu kadar havaalanları ve hükümetler için de önemli bir mesaj. Bu yılın kuzey yaz seyahat sezonunda bazı önemli havalimanlarında yolcuları yarı yolda bırakan kolaylaştırma süreçlerinin çoğuna sahipler. Yolcuların çoğu sınır işlemleri için pasaport yerine biyometrik verileri kullanmak istiyor. Ve yolcuların %93’ü güvenlik taramasını hızlandırmak için güvenilir seyahat programlarıyla ilgileniyor. Erişim deneyiminin modernize edilmesi yalnızca tıkanma noktalarının hafifletilmesine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda herkes için daha iyi bir deneyim yaratacaktır

Eylül Hava Yolcu Pazarı Analizini Görüntüleyin  (pdf)

Facebook ile Yorum Yapın

Diğer Haberler

Uzay çöpleri 60 yıllık tarihiyle şaşırtıyor!

Uzay şimdilik henüz gizemini koruyan bir şey olsa da alçak uzay olarak kabul edilen dünya görüngesi bugün erişim alanımız dahilinde. Uydular, uzay araçları, uzay...

Bilal Sarı: Tiger Meet 2015’den Kalanlar

NATO’ya bağlı ülkelerin hava kuvvetlerine mensup “kaplan filo”lar her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğinde bir araya geliyorlar. 2015 yılında ev sahipliği sırası Türk...

Benzer Haberler

Pegasus’un yeni uçuş hattı: İstanbul – Bratislava!

15 Mayıs'tan itibaren Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya İstanbul'dan uçmaya başlıyorum!Bratislava; Arnavut kaldırımlı sokakları ve tarihi binalarıyla...

TUI Belçika, Türkiye için son dakika teklifleri bekliyor

TUI Belçika, yüksek enflasyona rağmen ekstra tatilci çekmeyi amaçlayan rekabetçi promosyonlar nedeniyle Türkiye için...

Uluslararası kural dışı hava yolcusu anlaşmasının onaylanmasının hızlandırılması için neler yapılmalı?

ICAO, Devletlerin düzenleyici çerçevelerini uyumlu hale getirmelerine olanak tanıyan havacılık emniyeti, emniyeti ve sürdürülebilirlik...

Çin tarihinin en uzun tarifeli uçuşu başlıyor

Yeni rotadaki uçuşlar ilk etapta salı ve cumartesi günleri yapılacakÇin, Meksika'ya gidecek yeni seferiyle...

Boeing tedarikçisini 737 Max’in kusurlarını görmezden gelmekle suçlayan ihbarcı hayatını kaybetti

Şirketini 737 MAX'ın üretimindeki kusurları görmezden gelmekle suçlayan Boeing tedarikçisi Spirit AeroSystems'in eski kalite...

Pegasus BolBollulara, “Seçili Yurt Dışı Uçuşları %40 İndirimli!”

3-5 Mayıs tarihleri arasında alacağın, 13 Mayıs - 9 Haziran 2024 tarihleri arasında yapacağın...

“Havacılığa Dair Kareler” Fotoğraf Sergisi Antalya Havalimanı’nda

“Havacılığa Dair Kareler” temalı VatanJet 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergilemeye değer görülen...

Uçak motoru kiralama pazarı hızla büyüyor ve fiyatlar artıyor

Havacılık piyasası istihbaratı ve danışmanlık firması IBA tarafından yapılan son analiz, motor kiralama fiyatlarının...